7 grudnia 2016 roku w Łykoszynie odbyły się Warsztaty Kulinarne, w których uczestniczyły panie z aktywnie działających na terenie Gminy Telatyn Kół Gospodyń Wiejskich. Podczas spotkania była możliwość nie tylko zapoznania się z nowymi przepisami kulinarnymi ale też była okazja do spotkania się i spędzenia czasu w swoim gronie. Warsztaty prowadziła pani Jolanta Żdan – pracownik Zespołu Doradztwa Rolniczego w Tomaszowie Lubelskim. W przeciągu kilku godzin panie pod nazdorem prowadzącej przygotowały sześć różnych dań – Zupę porową z mięsem i pieczarkami, Roladę ze szpinakiem, Roladki z chleba, Sałatkę z kapusty pekińskiej, Śledzia pieczonego i Schab zapiekany. Niewątpliwie swoistego rodzaju nowością był zapiekany śledź, podawany w zupełnie innej odsłonie oraz rozgrzewajaca i treściwa zupa porowa. Na zakończenie Warsztatów odbyło się spotkanie i degustacja przygotowanych potraw, w której uczestniczyła Wójt Gminy Telatyn pani Elżbieta Stąsiek – Witkowska i pracownik Urzędu Gminy w Telatynie ds. kultury i promocji pani Ewelina Galant - Woźniak. W miłej przyjaznej atmosferze, przy suto zastawionym stole atmosfera była wyjątkowa i niepowtarzalna. Jak da się bowiem zauważyć, spotkanie to dało okazję nie tylko doskonalenia warsztatu kulinarnego ale też pozwoliło na poszerzenie wiedzy kulinarnej, wymianę doświadczeń a zarazem miłe spędzenie czasu.
Organizatorem Warsztatów Kulinarnych było Koło Gospodyń Wiejskich w Łykoszynie na czele ze swoją Przewodniczącą panią Teresą Romańczuk.